DAMKOMMITTÉN


Damkommittén värnar om Vallentuna GK:s damer. Vi finns här för att skapa aktiviteter som utvecklar golf och teamkänslan i klubben.

Damer i alla åldrar är hjärtligt välkomna att delta i och påverka våra aktiviteter.


På tisdagskvällar kan alla damer som är medlem i VGK spela tävling med fina priser i potten. Tävlingen brukar följas av middag i restaurangen för de som vill och kan. Du hittar tävlingskalendern här till höger under Tisdagsgolfen.

Anmälan sker via MinGolf.se  


Missa inte heller damernas Eclectictävling där du registrerar ditt bästa resultat på varje enskilt hål genom hela säsongen. På tisdagsgolfens avslutningstävling i september delas pris ut till den som haft det allra bästa resultatet för hela säsongen. Mer info om det hittar du till höger.

 

Kontakta gärna någon av oss i kommittén vid frågor och funderingar. Förslag och nya idéer tas tacksamt emot på mail eller i förslagslådan i damernas omklädningsrum. 

dam@vallentunagolfklubb.se


Vi ses!


Ledamöter

 

Sandra Wängelin

0707-33 95 54                                                                                        


Martina Stenerdal

0735-13 21 13


Mona Wängelin

0708-71 48 12Info om Orange Tee


Nu finns det oranga teekulor på banans alla hål!

 

Tanken med orange tee på Vallentuna GK är främst att erbjuda seniora damer (D70+) en möjlighet att spela en något kortare bana (på samma sätt som seniora herrar har möjlighet att flytta fram från gul till röd tee). Men även nybörjare och yngre juniorer kan tänkas spela från denna tee.

Generellt för orange tee gäller att hålen inte skall kortas för mycket och att deras ursprungliga karaktär skall bevaras (samma spellinjer och spelstrategi).

 

Den totala skillnaden från röd till orange bör/ska inte överstiga 400 meter på 18 hål.

 

För att finna lämpliga placeringar av orange tee har vi varit ute i flera omgångar på banan. Både tillsammans med några av klubbens seniora damer men också med andra erfarna golfare. Vi har även bollat placeringarna med våra Greenkeepers. Resultatet är de teeplaceringar ni ser på banan just nu.

 

Efter en prövotid, under vilken vi är tacksamma för inputs från främst äldre damer (D70+), kommer vi låta SGDF ta fram en Slope-tabell för banan så att orange tee blir godkänd för HCP-grundande ronder.

Säsongen 2022 får ses som ett test av orange tee. Faller testet väl ut så kommer kvaliteten på tees förbättras till nästa år.

 

Hör gärna av er med frågor eller synpunkter till Henrik Jarpner, Berndt Sparrwardt eller Neil.

 

Svinga lugnt

Henrik Jarpner